Glömt lösenord?


Blues Night 31 oktober

Från kl 21.00 till 02.00

På scen: Sofie Reed (US/SWE)

Sofie Reed är ett enastående en-kvinnas-band som spelar folk/roots blues med det där råa och varma och tunga som kommer att få stämningen på forum att bli tät och dansgolvet att ryka hett!

På eftermiddagen kommer det att hållas fyra roliga bluesdansrelaterade tasterkurser med föreningens lärare och kvällens artist, Sofie Reed! Kurserna går mellan 13.30 och 18.00 och har en separat anmälan.

Anmälan till festkvällen:
För medlemmar (120 kr)
För gäster (200 kr)

Anmälan till tasterkurserna (130 kr)

Facebook-event

Schema för tasterkurser:

13:30-14:25
Niclas: BALSAM FÖR BLUESKROPPEN.
Begrepp som ”avslappning”, ”hållning” eller ”groundedness” är vanliga i dansklasser. Under denna timme kommer vi jobba med övningar som förbättrar och förklarar innebörden i dessa begrepp, genom stretching för att släppa spänningar och skapa balans i kroppen, grundläggande rörelsemönster som utvecklar styrka och principer för god hållning. Kräver ingen tidigare bluesvana.

14:35-15:30 (välj mellan)
Elin&Kristian: INTRODUKTIONSKURS I BLUESDANS.
Vi utforskar grunderna i bluesdans och utvecklar ett avsappnat och skönt förhållande till dansen. Perfekt för den som dansat mycket lite eller ingen blues alls, men som är sugen på att prova på. Kräver ingen tidigare bluesvana.

eller

Anna&Daniel: LEKFULL BLUES.
En lekfull workshop i blues där vi bryter mönster och utmanar oss att hitta nya kreativa moves tillsammans. Lämpligt för den med någon tidigare bluesvana.

16:00-16.55
Sofie Reed:
Tillsammans med kvällens artist Sofie Reed utforskar vi våra musikaliska uttryck genom ”call and response”. Kräver ingen tidigare bluesvana.

17:05-18:00
Mio: SOLOBLUES KOREOGRAFI/SHOW (vana dansare).
En låt, en koreografi, en timme, en uppvisning. På en timme lär vi oss en enkel koreografi baserat på grundsteg satta till låten ”No Diggity” med Postmodern Jukebox. Vi kommer jobba med kontraster och musikkänsla. Det är bra om du känner dig bekväm med att dansa solo och vill våga uttrycka dig till musiken. I en av pauserna under kvällen kommer vi visa upp vår koreografi.

Därefter kan man förslagsvis äta middag någonstans innan danskvällen börjar kl 21.00. Lilla salen kommer att vara öppen mellan 18-21 för fri träning eller skillshare för intresserade.