Glömt lösenord?


This gallery contains 1 photo.

Välkomna till andra upplagan av WCJ:s Authentic Jazz Weekend (AJW)!
Helgen kommer erbjuda tasters med Felix Berghäll på fredagskvällen, fest på lördagskvällen med livebandet Gentlemen & Gangsters, och som avslut en mysig tedans på söndagen. Kurserna kommer vara indelade i fyra olika nivåer – alla är välkomna oavsett erfarenhet! Samtliga nivåer kommer att ha totalt sex timmars kurs under lördagen och söndagen (varav minst en timme med Felix Berghäll).

OBS! Du som inte är från Göteborg/WCJ är givetvis välkommen, men då detta främst är en föreningsaktivitet som riktar sig till medlemmar kommer det automatiskt krävas ett medlemskap på 250 kr för att ta del av helgen.

I priset för kurspasset ingår samtliga inträden till helgens tre socialdanstillfällen. Om du inte har möjlighet att gå kurs under helgen är det möjligt att att anmäla sig till endast festkvällen på lördagen den 18/2. Inträde kostar 150 kr och då blir det dans till det eminenta livebandet Gentlemen & Gangsters! Förbered dig på mycket socialdans under kvällen med inslag av uppvisning, klassiska jazzrutiner och solojazztävling. Kvällen håller på tills dess att DJ:n slutar eller sista paret lämnar dansgolvet. Välkommen med din anmälan här!

 

Datum: 17-19/2 2017
Plats: Forum
Max 120 deltagare

Här kan ni hitta facebookevenemanget

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med arrangörerna för AJW kan ni göra det på denna mailadress: ajwwcj©gmail•com

jazzweekend_2017_2
Vem är Felix?

Felix började dansa som nioåring i Borås och har sedan dess tävlat inom bland annat boogie woogie, lindy hop och autentisk jazz. Han arbetar numera som professionell dansare och danslärare runtom i hela världen samt har även tävlat i många stora internationella tävlingar de senaste åren. Här är ett klipp från eventet “Savoy Cup 2016” i Montpellier där han vann solo charleston-tävlingen (han i svart väst).

SCHEMA DAG FÖR DAG

Här kan ni hitta kursschemat

Fredag:

Det blir två tasters med Felix Berghäll under fredagskvällen:

  • Kl 18-19 → nivåerna “nybörjare/fortsättning”
  • Kl 19-20 → nivåerna “medel” och uppåt.

Därefter blir det mysigt samkväm med matbuffé resterande del av kvällen. Det blir dans till DJ och förhoppningsvis en och annan överraskning!

Lördag:

Kurser kl 9 – 17

All undervisning sker på Forum, i lilla och stora salen och det kommer att bjudas på frukt/snacks i pauserna mellan lektionerna. På kvällen blir det fest med det eminenta livebandet Gentlemen & Gangsters! Förbered dig på mycket socialdans under kvällen med inslag av uppvisning, klassiska jazzrutiner och solojazztävling. Kvällen håller på tills dess att DJ:n slutar eller sista paret lämnar dansgolvet.

En försmak av Gentlemen & Gangsters? Se här: https://www.youtube.com/watch?list=PLkWbVUcbU9_dQ_BDOoVMLBn5bA54KViK9&v=Gku06-z83C4

Söndag:

Kurser kl 10 – 17

På eftermiddagen efter kursernas slut blir det tedans till DJ-musik. Det kommer även erbjudas någon lättare mat på buffébordet.

Vi ber alla hjälpas åt för att hålla Forum i fint skick, såväl under kurs som under socialdansen.

 

KURSER, NIVÅER OCH PRISER

Kurs på lördag och söndag (totalt 6 timmar). Kurserna startar som tidigast kl 09.00 på lördagen och slutar senast 17.00. På söndagen börjar kurserna som tidigast kl 10.00 och slutar senast kl 16.00. Exakt schema skickas ut innan kursstart.

Nivå 1-3 : 550 kr, nivå 4: 700 kr

 

I priset för kurspasset ingår samtliga inträden till helgens tre socialdanstillfällen; fredagskvällen, festkvällen på lördagen och söndagen. Om ni endast vill socialdansa under lördagskvällen går det att köpa förköpsbiljett här

A – Apollo Jump

Du har inte dansat solodans särskilt mycket tidigare och kanske är du även ny som medlem i en dansförening såsom WCJ. Du går eller har just avslutat GK i lindy hop eller liknande. Du kan ha gått shim sham (men det är inget krav) eller så har du dansat några jazzsteg tex under uppvärmningen på en lindy hop lektion.

Du kommer under helgen lära dig flertalet jazzsteg. Dessa kommer att bygga upp ditt dansbibliotek vilket ger ökad kroppskontroll samt bidrar till att du lättare kan musikanpassa din dans. Allt detta i sin tur bidrar positivt till din dansutveckling och berikar även din utveckling i lindy hop eller annan pardans. Utlärningstempot är lågt. Du kommer främst ha instruktörer från WCJ men en lektion blir med Felix Berghäll.

Anmäl dig här för A

B – Buckin’ the dice

Du har dansat lite jazz tidigare, kanske har du tagit andra kurser i solojazz inom WCJ eller på workshops utanför föreningen. Du kan hela eller delar av shim sham och tranky doo. Du känner till steg såsom boogie back, boogie forward, tacky Annie, Susie Q och du lägger dessutom ibland in dem som variationer när du dansar lindy hop. Under helgen kommer du att få träna på en del av de jazzsteg du redan kan, men också få variationer på dem och troligen lära dig några nya också. Du kommer få lära dig en eller flera nya rutiner och testa på hur det är att dansa och improvisera fram stegen. Du kommer främst ha instruktörer från WCJ men en lektion blir med Felix Berghäll.

Anmäl dig här för B

C – Communications

Du kan och känner dig bekväm med jazzstegen i Shim Sham och Tranky doo och har även testat andra jazzrutiner, tex Big Apple. Du bör känna till och känna dig bekväm med att göra tex Susie Q, Shorty George och Apple Jacks. Du har också vid tillfälle filmat dig själv och sett dig själv dansa lindy hop, solojazz eller annan pardans. Om du har testat att improvisera och variera olika jazzsteg är det ett plus, men inget krav.

Du kan förvänta dig att du kommer jobba med teknik men också lära dig nya rutiner och kombinationer av steg. Det kan förekomma övningar tillsammans med andra kursdeltagare och då kan du få träna på att ge och få feedback kring dansteknik och styling. Du kommer främst ha instruktörer från WCJ men en lektion blir med Felix Berghäll.

Anmäl dig här för C

D – Dipsy Doodle

Du tillhör de i föreningen som dansat solojazz under flera år, högst troligt har du också dansat lindy hop eller annan dans i föreningen minst lika länge. Sannolikt har du redan koreograferat egna rutiner, gjort uppvisningar, undervisat i solojazz, tagit workshops utanför WCJ eller kanske också tävlat i solojazz. Du letar ständigt nya utmaningar och tycker om att arbeta med små tekniska detaljer. Alla timmar under helgen kommer att undervisas av Felix Berghäll som har mycket erfarenhet av show, tävlingar och fokuserade träningar. Det blir varierande material.

Anmäl dig här för D