Glömt lösenord?


This gallery contains 5 photos.

Välkomna till tredje upplagan av Authentic Jazz Weekend (AJW) på WCJ!

Datum: 9-11 februari 2018

jazzweekend_2017_2

For information in English, click here

Anmälan öppnar 20 nov kl 20 – Anmäl dig här!

 

Helgen kommer att erbjuda sex timmars kurs med de fantastiska gästlärarna Mikaela Hellsten och Caroline Bockelie Johnsen samt våra eminenta jazzlärare från WCJ. Det blir tasters och socialdans på fredagskvällen, dansfest på lördagskvällen till livebandet The Capulets, och som avslut en mysig tedans på söndagen med Gothenburg United Stompers!

Kurserna kommer vara indelade i fyra olika nivåer – alla är välkomna oavsett erfarenhet! För er som inte har möjlighet att delta i lägret under dagtid i form av kurs kommer vi i år erbjuda party pass för samtliga socialdanstillfällen under helgen.

Under socialdanstillfällena på jazzläger brukar det vanligtvis vara mest lindy hop som dansas men det är välkommet att dansa precis den typ av dans en känner passar till musiken. Vi välkomnar i synnerhet spontana jazz jams på dansgolvet!

Facebookevenemang: Klicka här

För frågor är ni välkomna att kontakta oss i arrangörsgruppen via denna e-postadress: ajwwcj©gmail•com  (ajwwcj©gmail•com)  .

Code of conduct: AJW – Code of Conduct

Vilka är våra gästlärare?

Mikaela Hellsten

Mikaela har alltid älskat musik och dans. Hon upptäckte Lindy Hop för första gången som 13-åring och sedan dess har hennes intresse för swingdanser och dess musik växt sig starkare för var dag!

Mikaela

Mikaela från ILHC 2016, ilhc.com

Caroline Bockelie Johnsen

Caroline är som lyckligast när hon får dansa jazz! I sin dans rör hon sig avslappnat och elegant och som lärare har hon ett starkt intresse för teknik och musikalitet.

Caroline
Foto:  Lars Andreas Aarøe, larsaa.com

Caroline från Winter Jump 2016, www.winterjump.com

Schema dag för dag

SCHEMA!

Fredag

Det blir tasters av lite olika karaktär under fredagskvällen i stora salen. Utöver tasters blir det mysigt samkväm med matbuffé resterande del av kvällen och dans till DJ.

Lördag

Kurserna sker under dagtid på Guldheden/Landala. Under dagen kommer det bjudas på frukt/snacks i pauserna mellan lektionerna.På kvällen blir det fest med det eminenta livebandet The Capulets! Förbered dig på mycket socialdans under kvällen med inslag av show och klassiska jazzrutiner. Efter livebandet tar DJ vid och kvällen håller på tills dess att sista paret lämnar dansgolvet.

One minute showcases

Det känns omöjligt att överträffa förra årets tävlingssuccé så detta år vill vi istället bjuda in till uppvisning från våra deltagare i så kallade “one minute showcases”.
Observera, det är ej någon tävling. Enda kravet är att det är solodans som ska uppvisas på en minut. Antal deltagare i numret får vara allt från en person till så många som får plats på golvet i stora salen (om än publiken också ska få plats). Max 10 bidrag. Anmälan till uppvisningsextravaganzan öppnar inom ett par veckor på vårt Facebook-event och då är det först till kvarn som gäller.

Och sedan kanske en liten försmak av fantastiska The Capulets

Söndag

Kurserna sker under dagtid på Guldheden/Landala. Under dagen kommer det bjudas på frukt/snacks i pauserna mellan lektionerna.

Vi passar på att runda av helgen med tedans! Det kommer bjudas på söta bakverk från tedansgruppen och det blir dans till Gothenburg United Stompers.
DJ hjälper oss sedan med att fylla ut med ljuv musik i pauserna och efter bandet har slutat. Vi bjuder även våra kursdeltagare på soppa och bröd.

Kurser, priser och nivåer

Anmälan öppnar 20 november kl 20 och då är det först till kvarn som gäller. Betalning sker via faktura efter att du har fått antagningsbekräftelse.

Kurspass

Pris för kurspass till nivåerna A-C: 700 kr
Pris för kurspass till nivå D: 850 kr

I kurspasset ingår:

 • 6 timmars kurs under lördagen och söndagen
 • fika/snacks i kurspauserna
 • 3 socialdanstillfällen
 • 2 liveband
 • tasters + mat på fredagskvällen
 • nattamat på lördagskvällen
 • mat + fika under tedansen

Party pass

Pris för party pass: 350 kr

I party passet ingår:

 • 3 socialdanstillfällen
 • 2 liveband
 • tasters + mat på fredagskvällen
 • nattamat på lördagskvällen
 • fika under tedansen

Kursbeskrivningar

Nivå A – Apple jacks

Detta är kursen för dig som inte har dansat solojazz tidigare eller bara har provat på vid något enstaka tillfälle. Du kommer under helgen lära dig flertalet jazzsteg, grundläggande teknik samt enklare jazzrutiner. Utlärningstempot är lågt. Du kommer ha externa lärare såväl som lärare från WCJ.

Nivå B – Boogie drop

Du har dansat en del solojazz tidigare och har gått kurser på antingen WCJ eller på workshops utanför föreningen. Du känner dig bekväm med de vanligaste jazzstegen som finns i till exempel rutinerna Shim Sham, Tranky Doo och Big Apple. Du kommer att få fördjupade kunskaper i teknik, lära dig nya variationer och jobba med musikalitet. Du kommer ha externa lärare såväl som lärare från WCJ.

Nivå C – Crazy legs

Detta är nivån för dig med mycket erfarenhet av solojazz. Du kan redan många jazzsteg, känner till flera variationer av samma steg samt är van att improvisera och musikanpassa din dans. Du har redan börjat utmana dig i solojazzen genom att till exempel koreografera, göra uppvisning eller tävla. Utlärningstempot kommer att vara högt. Du kommer ha externa lärare såväl som lärare från WCJ.

Nivå D – Drunken sailor

Du har dansat solojazz under flera år och också lärt ut solodans. Du har koreograferat egna rutiner, gjort uppvisningar, gått mycket jazzkurser utanför WCJ och/eller tävlat i solojazz. Du letar ständigt efter nya dansutmaningar och tycker om att arbeta med små tekniska detaljer. Du kan tänka dig att arbeta med improvisation inför helgrupp. Samtliga lektioner kommer att undervisas av Mikaela Hellsten.