Glömt lösenord?

Historik

Här kan du läsa hela WCJs historik – sammanställd av en av våra hedersmedlemmar Alf Brodin.

Här kan du ladda hem historiken inklusive alla bilder och dokument som hör till (.zip-fil)

West Coast Jitterbugs är en ideell dansförening som bildades 1983. Idag har vi ca 650 medlemmar varje termin. Föreningen växte mycket under 90-talet, från att ha gett en grundkurs i Lindy hop per termin, till idag när vi ger flera grundkurser per termin samt ett stort utbud av temakurser för alla nivåer i Lindy Hop, Balboa, Boogie Woogie, Blues, och andra närbesläktade danser såsom Authentic Jazz, Charleston, Stepp, Burlesque mfl. Föreningen ordnar inte bara kurser utan även flera tillfällen för socialdans varje vecka.

Milstolpar:

1983 Föreningen bildades med ca 30 medlemmar.

Strax därefter: Första måndagsdansen; idag en välbesökt instution, varje måndag hela året.

1990-2003 Stark tillväxt upp till över 400 medlemmar.

1994 Första ”Swingin’ Spring”, vår Lindy Hop-workshop som går av stapeln varje vår.

1997-2009 Jump Session, föreningens egen showgrupp, är aktiv under denna tid.

1998 Första ”Duke’s Place” på Möllan som sedan dess skett två gånger varje termin

2002 Gjorde Forum på Doktor Fries Torg till vårt hem. Här har vi sedan dess nästan all vår verksamhet.

2006 Föreningen börjadde ge regelbundna kurser i Balboa.

2009 Föreningen börjadde ge regelbundna kurser i Boogie Woogie.
2009 Thedansen blev ett uppskattat tillskott i socialdansutbudet för Lindy hop

2010 Första Blues Boost som sedan dess varit årligen återkommande.
2010 Första Minor Swing Balboa workshop som sedan dess återkommit varje vår.
2010: Balboa Boost blev ett uppskattat tillskott i socialdansutbudet för Balboa
2010-2011 Prova-på-kurser under sommaren på Polketten på Liseberg

2013 Swing After Work blir ett återkommande tillskott i socialdanskalendern för Lindy hop
2013 Tuesday is bluesday blev ett uppskattat tillskott i socialdansutbudet för Blues.
2013. Medlemsrekord, 894 betalande medlemmar under vt-13.

2014 Första Blues Garden Blues workshop, som även gick av stapeln 2015.
2014: Våra lokala ledare börjar hålla regelbundna kurser i Blues.