Glömt lösenord?


Inför anmälan

Anmälan görs via hemsidan, antagningen sker med lottning, det är alltså inte först till kvarn, antagningsbesked skickas via mail med instruktioner om hur betalning ska ske. Du kan även rangordna kurser, läs mer nedan.

Anmälan

Anmälan är öppen under en begränsad period före kursstart. Du kan anmäla dig till alla kurser på kurssidan på wcj.se, men om du vill ändra rangordna eller stryka dina anmälningar så måste du göra det på Swingweb.

Lottning

Kurserna brukar bli överfulla, och för rättvisans skull lottar vi ut platserna bland dem som anmäler sig i tid. Alla som anmäler sig inom anmälningstiden har alltså samma chans att få en plats.

Grundkurs

Du kan gardera dig en aning genom att anmäla dig till mer än en grundkurs. Vi antar dig i första hand till den du anmäler dig till först och vi antar dig endast till en av dem du anmält dig till.

Paranmälan

Vill du komma in på samma grundkurs som din danspartner? Då kan  ni paranmäla er till grundkursen. Att anmäla sig med en partner betyder inte att ni bara får dansa med varandra, tvärt om så tillämpar vi rotering, så att alla får dansa lika mycket med alla.

Systemet med paranmälan är dock främst till för att hjälpa folk som vill gå samma grundkurs som en specifik partner, inte för att ge vissa dansare större chans än andra att komma in på en kurs. På de högre kursnivåerna gäller begränsad paranmälan. Paranmälan innebär i princip att ni enbart vill gå kursen tillsammans, och om den ena i paret får förhinder ska bådas kursplatser kunna ställas till förfogande.

Rangordning av kurser

Du kan anmäla dig till alla kurser härifrån wcj:s sida, men om du vill ändra rangordna eller stryka dina anmälningar så måste du göra det på SwingWeb.

Först måste du ha ett konto på Swingweb. Det skaffar du så här:

  1. Gå till http://www.swingweb.se/ och klicka på ”Logga in” uppe i högra hörnet.
  2. Klicka på ”Beställ kontouppgifter” och fyll i förnamn, efternamn och epostadress.
  3. Du får ett mejl med en länk som gör att du kan bestämma användarnamn och lösenord. (Om ditt användarnamn på wcj var ledigt i Swingweb så kommer det att dyka upp som förslag på användarnamn, annars får du hitta på något nytt.)

Rangordningen går till så här:

  1. Logga in på Swingweb
  2. Välj Start/Mina sidor/Anmälningar. Nu ser du en lista med dina valda kurser och texten ”Rangordna mina anmälningar till kommande kurser inom WCJ”.  Klicka på den.
  3. Nu kan du rangordna kurserna genom att flytta dem upp och ner med de gröna pilarna. (Klickar du på kursnamnet får du upp en ruta med beskrivningen. Fiffigt om man vill jämföra två kurser för att välja vilken som känns viktigast.) Dina val sparas automatiskt och när du är klar väljer du Start/Mina sidor/Anmälningar igen.
  4. Kurserna ligger kvar i samma ordning (din senaste anmälning ligger överst) men har en prio-siffra som talar om vilken kurs du helst vill komma in på.