Glömt lösenord?


Lindy Hop

Dansens karaktär

Lindy Hop är en dans med en naturlig öppenhet och glädje och har en stor variation i musikalisk anpassning till känslan och dynamiken som finns i swingmusik. Det kan vara allt från lugna, små, försiktiga rörelser med sofistikerad känsla till avancerad akrobatik i högt tempo.  Lindy Hop har hela tiden en växling mellan öppen och sluten position och ibland släpper man även sin partner för att göra klassiska jazzsteg.

Akrobatik är ett inslag som förkommer vid tävling och uppvisning men väldigt sällan på det sociala dansgolvet, där är Lindy Hop en dans som håller sig på golvet.

Lindy Hop på WCJ

Vi håller kurser på flera olika nivåer och vi har även temakurser för dig som vill arbeta mer med detaljerna. Ibland bjuder vi in lärare utifrån och gör en extra helgkurs. Vi socialdansar varje vecka, ibland flera gånger per vecka. Om du inte vill gå kurs men ändå få tillgång till socialdanser och fester kan du bli medlem i WCJ.

Lindy Hop i världen

Du kan hitta lindy hop nästan överallt i världen och åker du till Herräng är du garanterad att hitta folk från världens alla hörn som dansar lindy. Letar du efter ett dansläger kan du kika här.