Glömt lösenord?


Solojazz

Dansens karaktär

Solo Jazz eller autentisk jazz är ett allmänt begrepp som kan hänvisa till allt från danserna pre-Cake Walk till efterkrigstidens danser men kan också kopplas till be-bop såväl som rhythm ’n’ bluesmusik. Det dansas till alla typer av jazz och jazzrelaterad musik. Solojazz dansades genom hela 1920-, 30- och 40-talet. I modern terminologi hänvisar det ofta till dans utan en partner snarare än att dansa med en partner. Det finns ingen påverkan av balett eller någon annan modern modern teknik utan är street dans. Solo Jazz kan dansas fritt och improviserat eller i rutiner.

Solojazz på WCJ

Vi erbjuder kurs i de klassiska jazzrutinerna Shim Sham Shimmy, Big Apple och Tranky Doo. Vi erbjuder oftast också nybörjarkurser varje år där du får lära dig grundsteg och improvisation. Alla våra lindyklasser innehåller delar av solojazz. Vi har även helgworkshops med solojazz och du kan välja att gå solojazz under Swingin’ Spring.

Solojazz i världen

Nästan alla lindyhopläger har ett eller flera solojazzspår som du kan välja. Det finns några dansläger som helt fokuserar på solojazzklasser.
Du kan hitta dem på Swingplanit.com

 

Solojazz och Charleston-final på International Lindyhop Championship